Zon vakanties voor in de winter

In Nederland zijn er vele mensen die zich een stuk beter voelen in de zomer dan in de winter. Een zogenoemde winterdepressie is dan ook iets waar vele mensen last van hebben. Hierdoor zijn er veel mensen die in de winter ook graag even voor een week of twee de zon willen opzoeken. Dit is natuurlijk de ideale manier om even wat fijne zonnestralen te pakken en tevens vitamine D op te doen. In de winter is het echter niet altijd even warm op vakantiebestemmingen die juist bekend staan als lekker weer landen. Vandaar dit overzicht met enkele aantrekkelijke vakantiebestemmingen waar de kans op zon enorm groot is als het in Nederland winter is.

Canarische eilanden

Als je het zo dichtbij mogelijk wilt houden en het liefst binnen Europa blijft, dan zijn de Canarische eilanden een uitstekende optie om de kans op zon in de winter te vergroten. Met maar ongeveer 4 uurtjes vliegen, ben je lekker snel op je bestemming vergeleken met andere zonvakanties. Met een temperatuur van gemiddeld meer dan 20 graden in de winter, zit je hier in de meeste gevallen goed. Natuurlijk is het weer nooit exact te bestellen, waardoor er altijd wel kans is op een buitje. Maar die kans houd je natuurlijk altijd. Wil je het toch graag warmer? Dan zul je het toch echt buiten Europa moeten zoeken.

Dominicaanse Republiek

Een enorm geliefde plek in het Caribisch gebied, waar de zee helderblauw is, de stranden wit en prachtige palmbomen het plaatje afmaken. Deze vakantiebestemming is dan ook zeer populair in de winter. In plaats van de kou in Nederland, lekker vertoeven aan de zee op een parelwit strand. Met temperaturen van meer dan 26 graden gemiddeld in de winter, is de kans enorm groot dat je volop van de zon hebt kunnen genieten wanneer je deze vakantiebestemming een weekje aandoet. Echter kiezen er veel mensen om er twee of meer weken te verblijven, omdat het natuurlijk wel een stukje vliegen, waar je al snel 11 uur aan kwijt bent.

Tip: Meer winterzon vindt je hier

Aanbevolen artikelen