De stad Calpe voor beginners

Calpe

Vanwege haar klimaat, stranden en historische centrum is de Spaanse stad Calpe een uitstekende plek voor een vakantie. Calpe ligt aan de Costa Blanca in de provincie Alicante van de regio Valencia. Iedereen die wel eens in Calpe is geweest zal zich de 332 meter hoge rotsformatie wel herinneren. Deze rots, de El peñon de Ifach, bevindt zich naast het strand en komt als het ware uit de zee omhoog. De rots is een natuurreservaat waar veel verschillende soorten vogels leven, echt uniek dus. Als je geïnteresseerd bent in een vakantie in Calpe, lees dan snel verder voor een aantal tips. 

Oud vissersdorp

Met haar uitstekende ligging aan de Middellandse Zee is het niet gek dat Calpe van oorsprong een vissersdorp was. De historische haven van Calpe is gelegen onder de El peñon de Ifach. Ook nu wordt er nog vis gevangen in de Middellandse Zee bij Calpe. Vissersboten gaan ‘s ochtends vroeg de zee op en brengen vervolgens hun vangst aan het einde van de middag de haven in. Hier wordt de vis verkocht aan bijvoorbeeld restaurants of de lokale bevolking. Het is erg leuk om de haven van Calpe te bezoeken en daarna verse vis te eten in een van de restaurants.    

Stranden en natuur

Naast haar visserijverleden is toerisme ook een grote inkomstenbron in Calpe. Er zijn daarom genoeg bezienswaardigheden en activiteiten die in en rondom Calpe ondernomen kunnen worden. Calpe heeft een groot aantal stranden, zowel drukke zandstranden als rustige kiezelsteen stranden. Op de zandstranden kun je heerlijk eten in een strandclub of aan watersport doen. Bij de kiezelsteen strandjes kun je daarentegen hartstikke goed snorkelen. Achter de El peñon de Ifach is een natuurgebied gelegen waar je kunt wandelen en van de diversiteit kunt genieten. Een ander natuurpark bevindt zich bij de voormalige zoutwatermeren van Calpe; waar vroeger gevist werd leven nu allerlei dieren en flamingo’s.

Aanbevolen artikelen