Heerlijk genieten in het zuiden van Spanje

dorpje in Malaga

Spanje is een land welke ieder jaar weer bezocht wordt door vele duizenden Nederlanders. Van jong tot oud hebben wel iets met dit prachtige land en het geweldig lekkere klimaat. Ondanks dat er vele mensen in het gehele kustgebied van Spanje vertoeven, hebben steeds meer mensen de voorkeur voor het zuiden van dit prachtige Europese land. De warme temperaturen, de prachtige zee en de lagere lokale prijzen, zijn voor vele mensen een reden om het juist wat zuidelijker op te zoeken.

Populaire plaatsen in Spanje

In Spanje zijn er eigenlijk zo veel verschillende plaatsen populier. Zo zijn er verschillende badplaatsen in het noorden vooral populair bij jongeren. Zoals plekken als IIoret de mar, waar zon, zee en stappen tot diep in de nacht centraal staan. Iets meer naar het midden langs de kust zijn het vooral oudere mensen die er tevens vaak in de winter verblijven. Denk hierbij aan plaatsen zoals Binidorm, Javea en Alicante. Uiteraard heb je ook nog de stad Barcelona welke ieder jaar weer vele toeristen trekt. Daarnaast nog de plaatsen op eilanden zoals bijvoorbeeld het enorm populaire Ibiza, waar mensen vanaf de gehele wereld naar toe gaan om te feesten.

Fijne vakantie plekken in Zuidelijk Spanje

Als het op het zuidelijke gedeelte aankomt, zijn het de plekken Sevilla, Malaga en Gibraltar die enorm bekend zijn voor vakantie en voor langer verblijf. Dit zijn zo maar een aantal bekende en populaire plekken, echter zijn er nog vele meer te vinden in Spanje. Het is dan ook een geweldig land met een aardig grote oppervlakte.

Verblijven in het zuiden van Spanje

Er zijn in het zuiden van Spanje diverse hotels waar het niet duur is om te verblijven. Goedkope hotels in Malaga zijn er bijvoorbeeld genoeg te vinden. Waarbij het zelfs mogelijk is om deze te boeken samen met een vlucht met het vliegtuig. Maar het is natuurlijk ook goed te doen om met eigen vervoer erheen te gaan. Deze laatste optie is vooral leuk om ook iets van de omgeving te verkennen. Maar minder geschikt voor kortere periodes.

Aanbevolen artikelen