Een dagje met de Fiets in Maastricht

Wanneer je maar een dag te besteden hebt om deze prachtige stad te ontdekken. Dan doe je er goed aan om je eigen fiets mee te nemen of er een te huren. Er is namelijk zo veel moois te ontdekken, dat het in een dag niet te doen is als je dit wandelend zal doen. Maar welke plekken zijn nu zo prachtig om eens te bezichtigen met een fiets tour door en nabij de stad? Hierbij een kleine greep uit plekken welke zeker de moeite waard zijn om eens in het echt te bezichtigen.

Helpoort stadspoort Maastricht

De Helpoort is een prachtige bestemming om aan te doen wanneer je een dagje aan het fietsen bent door deze prachtige stad. Deze stadspoort is al behoorlijk oud, deze is namelijk gebouwd in 1229. Het is dan ook een super mooi stukje geschiedenis welke door de jaren heen nog steeds prachtig is om te bewonderen.

Kasteel Beaufort

Een waanzinnig mooie bestemming om langs te fietsen, maar de meeste mensen besluiten toch om deze prachtige plek beter te bekijken. Het is dan ook zeker een mooie plek om de fiets op slot te doen en even te gaan wandelen.

Stadshuis van Maastricht

Wanneer je met de tweewieler door de stad gaat dan kom je het prachtige gebouw haast wel vanzelf tegen. Het stadhuis is enorm imposant en zeker een gebouw die menigmaal gefotografeerd is door toeristen.

Basiliek Saint Servatius

Wederom zo’n imposant gebouw die direct de aandacht trekt als fiets je er nog een paar honderd meter vandaan. Van buiten is dit al een plaatje, maar van binnen is het minstens net zo mooi. Wederom dan ook een afstapje waard, om even lopend verder te gaan.

Aanbevolen artikelen